Vallkurser med Dan Morrisey

Ellie föser och Dan instruerar Ylva Holgersson

Nu har den irländske vallhundstränaren Dan Morrisey varit i vår träningshage och haft kurs i tre dagar. Söndagen den 4 aug, måndagen den 5 aug och onsdagen den 7 aug.

Själv var jag med på kursen under måndagen. Mona Rehn, Dans sambo var tolk för oss som kan ha lite svårt att uppfatta engelska. Upplägget var sådant att vi sex som var med fick visa upp våra hundar i tur och ordning och berätta hur gamla de var och vad vi själva uppfattade som deras styrkor och svagheter. Sedan blev det ett lite längre pass för var och en före lunch och efter lunch ytterligare ett.

Dan har en unik förmåga att gå in i huvudet på både hundar och förare och på så sätt blev det lugna ekipage. Dan var mycket noga med att när vi tränare hunden ska det göras på ett sätt som varken stressar fåren eller oss själva. Under onsdagen gick detta mycket bra och alla hundar klarade att hämta får på minst 150 meter och de som var ännu mer avancerade som t ex Anna med sin hund Billy fick t o m träna dubbelhämt tävlingsmässigt.

Vi var alla mycket nöjda efter dagen och jag har förstått att så var det även de andra dagarna. skrivet av Britta Weiler

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *