Invallning hos Nathalie

Nästa säsong ska vi försöka att ha en valltävling eller ett vallhundsprov hos Nathalie Henriksson som bor i närheten av Ulricehamn. I går var vi några stycken som fick komma dit för att känna på fåren och titta på den mark som vi i så fall skulle kunna vara på. Fåren var av Gotlandstyp och Leicester. Vi vallade på allihop och några gotlandsfår var ganska ”uppkäftiga” mot våra hundar, men inte värre än att hundarna klarade av dem.

De marker vi vallade på i går var kantade med flera breda diken och det var spännande att se hur hundarna skulle klara av detta. Bengts Ike fick en gång ett ordentligt dopp, innan han lärde sig att undvika dikena och Jing flög över dem och tyckte att det var riktigt kul.

Det var riktigt nyttigt för t ex Jing att dels få träna på att flytta en så stor flock (ett trettiotal djur), dels klara av att valla trots de hinder som naturen bjöd. Det kommer att bli riktigt bra.

Vi som vallade var Bengt Andersson med Ike, Irene Lanefalk Andersson med Centi och Molly och Britta Weiler med Jing samt Nathalie själv med sin Pippin.

Tack Nathalie för en trevlig eftermiddag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *