SNC Vallhundstävling till förmån för forskning om covid 19

Jonas Gustafsson, en av våra riktigt duktiga vallhundsförare och fårägare i Skåne bjöd in ett antal ekipage till en fårvallningstävling för unga hundar under helgen den 11-12 okt 2020. Han valde själv vilka som blev inbjudna men tittade då i förra årets resultatlista efter duktiga ekipage. Det resulterade i att två av våra medlemmar blev inbjudna att delta, nämligen Åsa Lindén Book med Gin och Anneli Matejka med Ace, båda hundarna yngre än tre år. Anneli var dessutom med som volontär och funktionär och höll reda på alla sponsorer bl a.  Alla intäkter skänktes till Röda Korset i deras satsning på forskning om covid 19.

Evenemanget hade ingen fysisk publik på plats, men alltihop vidoefilmades och sändes. Det var Maria Winberg från Västsvenska som stod för detta och hon refererade varje ekipage mycket sakkunnigt och alla dessa sågs hela tiden i bild. Mycket proffsigt gjort.

Alla ekipage gick en gång på lördagen och en gång på söndagen. Sedan gick de fem bästa till final.

Både Anneli och Åsa klarade banan mycket bra och på lördagen kom Anneli sjua och Åsa 14. (ca 30 startande). Jag såg sändningen på söndagen och då  klarade båda banan fint, och särskilt Anneli var väldigt nöjd med sin Ace då, men delningen blev mycket svår för dem och Anneli som nog hade finalvittring hade otur och tappade djuren sedan Ace hade lyckats dela dem till slut. Åsa kom på söndagen på plats nr 18 av 27 startande.

Mosse Magnusson, den andre av våra duktigaste vallhundsförare i Sverige hade just kommit tillbaka till Sverige efter att ha bott i Skottland med fru Lotta i många år knep segern och Lotta kom fyra i finalen.

Dessutom lottades många saker ut, bl a boken ”Ett liv med vallhundar” av Glyn Jones som Åsa översatt till svenska och som hon nu skänkt som pris och vem vann den om inte vår egen Anneli Matejka! Och det var hon värd, så mycket arbete som hon la ner på den här helt igenom lyckade tävling.

Vid tangenterna

Britta W

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *