Äntligen tävling

IK2-tävling i Torestorp 8-9 maj 2021

 

Förmiddag och eftermiddag vid fållan

Domare och andra funktionärer

Trots alla restriktioner och åtminstone under den första dagen ett ganska bistert klimat då det blåste och var kallt så flöt tävlingen på mycket bra. De banansvariga hade gjort en mycket utmanande och rolig bana som nästan alla ekipage klarade med den äran. Det enda som blev lite tråkigt den första dagen var att det under förmiddagen var stört omöjligt för nästan alla hundar att få in de envisa tackorna i fållan. Det allra första ekipaget lyckades (Stina Träff) men sedan var det stopp fram till lunch i stort sett. Men efter fårbytet var det som om tackorna fått nog och bestämde sig för att om vi bara går in i den där fållan, så blir vi fria att gå hem sedan och sen var fållan inget stort problem mer. Det som sedan kunde ställa till det för några ekipage var att det kunde bli svårt att dela av djuren. Nästan alla lyckades till slut, men då kunde tiden vara ute innan fållan var klar.

Vår egen Anneli Matejka klarade banan mycket bra båda dagarna med såväl Boston som sin unga Ace och kom båda dagarna bland de tio bästa och skaffade på så vis SM-poäng! Det märktes att deltagarna var mycket glada över att åter få tävla på riktigt och att få träffas och umgås även om det blev utanför staketet.

Anneli som organiserat det mesta hade varit fena på att engagera tävlande till de olika funktionärssysslorna för att minimera antalet funktionärer som inte tävlade, så vi hade såväl utställare som tävlingsledare och domarsekreterare som inte tillhörde vår klubb. Så fint att vi kan hjälpa varandra över klubbgränserna!

Vid tangentbordet

Britta Weiler TK

Den 8-9 maj 2021 blir det en vallhundstävling IK2 får i Torestorp på familjen Holgerssons får.

Domare blir Karl-Erik Tibblin

Ingenting är ju som det brukar vara så det är många restriktioner kring tävlingen. Ingen servering och inga priser, då ingenting får hanteras. SKK har skickat ut instruktioner till SVAK om  hur tävlingen kan organiseras för att den ska kunna bli så säker som möjligt.

I stort sett går det ut på följande sätt: Ingen publik, då  bara 8 personer får samlas samtidigt,   Ingen domargenomgång utan den tävlande får läsa banskissen själv. Handsprit och scannern ligger i sekretariatet och deltagarna får själva scannra. Protokollen läggs ut så att de tävlande själva får ta sitt protokoll. Ingen prisutdelning utan resultatet läggs snabbt ut på vallreg.

Fållan kan vara öppen, så att ingen rengöring av grinden ska behövas.

Välkommen att anmäla dej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *