Träningstävling

Torsdagen den 20 juli 2023 arrangerade familjen Janzén tillsammans med Sjuhäradsvallarna en träningstävling på får i Hult utanför Bredared. Förutom Sjuhäradsvallare var även medlemmar i Vallhundsringen och Bohuslän Dals vallhundsklubb välkomna. Domare var Göran Risne.

Detta blev en mycket uppskattad tävling framför allt för alla som inte tävlat så mycket eller inte alls i officiella tävlingar. Trots ostadigt väder med ömsom regn men mest mulet och ibland sol och mycket blåsigt var alla nöjda och glada. Det fanns korv och bröd att smaska på och kaffe, te och andra godsaker.

Hur gick det då? Alldeles utmärkt för de allra flesta. IK 2 fick börja och här hade vi 12 startande. Av dessa gick 8 i mål och fick poäng, men det fina med en träningstävling är att även om det går snett någonstans och man kanske inte klarar ett moment, så gick det bra att fortsätta för den som ville och övriga poäng satte vår eminente domare Göran inom ”citationstecken”. På så vis fick vi både träna och tävla. Ett oslagbart koncept för många.

Vann gjorde Marita Björk med Li med 89/47p. Hon startatde sist, så när vår egen Anneli Matejka fick 89p trodde vi nog att hon skulle vinna men hon fick 42p på hämtet med sin Ace och kom därmed tvåa. Stina Träff med Mink kom trea med 86/43p.

Här är hela listan på IK2:

  1. Marita Björk med Li 89/47
  2. Anneli Matejka med Ace 89/42
  3. Stina Träff med Mink 86/43
  4. Therese Johansson Munk Blick 77/45
  5. Jennie Lindhagen Skye 75/42
  6. Hans Nilsson Albin 73/45
  7. Stina Träff Loppan 71/36
  8. Thomas Axelsson Bonzo 62/30

Leif Bergqvist med Bell, Håkan Josefsson med Collin, Elisabeth Bademo med Zin bröt och Åsa Lindén Book blev diskad men fick gå vidare och det gick bra.

Här är listan på IK1

  1. Anja Holgersson med Fix 94/48 (!)
  2. Ann Söderstrand med Liz 89/47
  3. Ida Klemens med Loo 86/44
  4. Cia Dyrssen med Vinya 76/38
  5. Håkan Josefsson med List 75/45
  6. Gunwor Magnusson med Dino 70/39
  7. Ronny Johansson med Fly 67/38
  8. Outi Niskanen med Yin 63/36
  9. Sabine Heiden med Joys 58/42
  10. Mathias Gustafsson med Ior 55/34 Poängen slut vid delningen
  11. Britta Weiler med Jing 32/16

Jeanette Hellberg och Vicky bröt vid delningen.

Hade det varit en officiell tävling så hoppas jag att jag och Jing också hade brutit redan i hämtet. Hon snurrade runt där uppe och skar mm, så jag blev mycket förvånad när hon faktiskt kom med fåren och då kunde jag inte låta bli att fortsätta för att träna, men hon höglöpte och hade inte varit sej lik på en vecka och jag var väldigt trött. Trots detta klarade vi resten av momenten någorlunda. Är det träningstävling så är det.

Vi tackar av hela våra hjärtan Birgit och Peter Janzén som la ner så mycket tid och kraft på att arrangera den här träningstävlingen och många som var med har skrivit på facebook och tackat och önskat att den ska upprepas och i den kören instämmer Jing och jag. Vi är många som vill ha revansch på olika nivåer. Birgit har faktiskt givit ett halv löfte när de hämtat sig.

Så småningom kommer jag att lägga in bilder på de båda vinnarna i IK1 och IK2, men jag kommer inte åt dem ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *