KM 2023 i Hult

I går söndagen den 15 oktober 2023 hade klubben klubbmästersskap i Hult utanför Borås hos familjen Janzén. Det blev ovanligt stor uppslutning i år med många både unga och äldre medlemmar som kom för att under lite avslappnade former tävla om att bli bästa ekipage i någon av tävlingsgrenarna IK2, IK1 eller VP. Hela veckan hade varit extremt blåsig och regnig så vi var nog lite oroliga för hur vi skulle kunna umgås hela dagen utomhus. Men vi hade tur. Solen kom fram och det blåste visserligen men det är vi vana vid och med ordentliga stövlar och kläder behövde vi inte frysa.

Som vanligt hade Birgit och Peter  ordnat så att vi fick grillad korv och att en servering fanns på plats med goda bakverk mm, så lekamligen hade vi det också bra och det förnämliga avträdet var dekorerat med de vackraste höstblommorna. Tävlingskommittén och övriga funktionärer hade satt upp en bana som kunde användas av alla de tre klasserna och där det fanns en exra utmaning i en sned framdrivning i IK2. Den enda absolut tvingande regeln som gällde var god djurhantering, så skulle någon hund börja jaga, bita eller på annat sätt stressa fåren, måste föraren ha förstånd nog att tacka för sej och avbryta.

Varje år bjuder vi också in grannklubbens Kent Rydin, då vi alltid tycker att han gör ett bra jobb och gärna kommer och hjälper oss med detta. Så även i år. Tack fö det Kent!

IK 2 startade först med en bana som bjöd på lite olika svårighetsgrader. 8 ekipage startade och så här blev resultat:

1.Josephine Löfdahl med Tia  87/47p 2. Thomas Axelsson med Bonzo  80/40p3.Anneli Matejka med Boston 77/42p  4. Anneli Matejka med Ace 75/37p  5. Åsa Lindén Book med Joy 73/32p 6. Åsa Lindén Book med Nellie 62/32p 7. Håkan Josefsson med Collin bröt.

IK1 1. Håkan Josefsson med List 89/45p2. Frida Westergren med Cava 87/48p3. Jeanette Hellgren med Vicky 82/47p 4. Emma Edvardsson med Juni 82/44p5. Anja Holgersson med Fix 74/376. Mattias Ingemarsson med Sia 73/367. Frida Stenberg med June 65/43

VP-klass

  1. Sandra Åkesson med Boss 81/29
  2. Catharina von Braun med Raze 57/16
  3. Kristin Flysjö med Fixa bryter 
    1.  

Domaren sa efteråt att han var imponerad av alla duktiga förare, men att de flesta behövde träna mer på delningen. Många hade försökt skrämma fåren, vilket inte är någon bra idé eftersom det bara leder till att fåren går ännu tätare tillsammans som de flockdjur de är. 

 

Här är samma bild på Håkan och List som när han vann IK1-tävlingen för några veckor sedan på samma plats. Fick aldrig fram kameran i går för att ta segrarfoton tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *