Träning i Ambjörnsarp

På annandag påsk var det dags igen att åka till Kent och träna. Det var förutom Kent med Valle, Bengt Andersson med Ike, Anna Christiernin med Rick, Åsa Lindén-Book med Joice, Margaretha Högström med Ted och Isak, Michaela Kroon med Uffe samt Britta med Jing. Leif Högström kom också för att njuta av den vackra vårsolen.

Även den här gången delade Åsa och Kent av fåren så att fem tackor blev kvar att vallas på och de övriga stod uppe i skogsbrynet. Det var roligt som vanligt och gick bra ända tills fåren tröttnade och sprang upp i skogen. Kent gav sig av med Valle för att leta rätt på dem, men de hade gett sig av ganska långt upp i skogen. Till slut fick Bengt tag i några tackor som han ville ta in i fållan. Det gick dock inte så bra och till slut fanns bara ett får kvar tillsammans med Bengt.

Bengt och tackan väntar på Ike som letar efter resten av fåren.

 

Den femte april 2019 var vi några stycken från Sjuhäradsvallarna som samlades hos Kent Lorentzon i Ambjörnsarp inte långt från Tranemo för att träna vallning. Först delade Åsa och Kent av fåren så att en grupp fick stå och titta på uppe i skogen, vilket gjorde att träningsfåren hade stor lust att springa dit om de kom åt.

Kent har en stor fin vall med både fålla och grindar så det finns alla möjligheter till bra träning. Fåren var ganska ystra efter vintern så det gällde att hålla dem på plats. Det var inte helt lätt, men mycket nyttigt.’

    Kent vid sin fina nya grind som han snickrat

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *