IK1 i Fotskäl den 5-6 okt 2019

Invallningen är nu klar. vi var ganska många som kom och hjälpte till. Vi tog ut fem får i taget och vallade runt ett tag, såg till att det gick att fösa dem utan att de fick panik och så slutade vi de två sista gångerna med att vi tog in dem i en fålla. Det sista momentet gick över förväntan bra med tanke på att de inte var vana vid att gå in i en fålla. Det svåraste var egentligen att få fåren att lugnt och stillsamt gå ut från hagen och in i skogen där de redan färdigvallade fåren gick. Sista biten fick tackorna ofta väldigt bråttom och då gällde det för hundarna att stoppa upp dem och sedan låta dem gå in lite lugnt medan hunden låg kvar.

Nu återstår bara banbygge. Det sker onsdagen den 2 okt kl 15 i Fotskäl, Gångemads gård. Välkomna att hjälpa till ni som är lediga vid den tiden på dygnet.

På lördagen börjar tävlingen kl 0900. Vi ser helst att våra funktionärer är på plats senast kl 0800, så att tävlingen kan komma i gång i tid. Det är ju Karl-Erik Tibblin som är domare, då Peter Nilsson fick förhinder p g a förväntad valpning.

Bengt Andersson är tävlingsledare och Leif Högström domarsekreterare båda dagarna

Sekretariatet sköter Gunwor och Solweig Magnusson med bistånd av Britta Weiler som tänker fungera som kurir bl a. I fårhanteringen har vi Irene Andersson och Janne Oscarsson på fm på lördagen. Sedan kommer också Maria Lagerstrand och hennes väninna Mia att hjälpa till samt Jonny Holgersson och Ibrahim.

Utställningen på lördag fm sköter Anna Christiernin och Anneli Matejka och Margaretha tar bort begagnade djur.

Serveringen sköter Pernilla Abrahamsson och Ann-Sofie Mortier under förmiddagen på lördagen. Vi är mycket tacksamma om några vill baka några mjuka kakor som vi kan säljs under dagen. Matbröd också om någon känner för det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *