Träningshagen igen

 

I går fredagen den 8 maj 2020 var vi ett gäng som vallade i träningshagen. Fåren hade kommit dit ca två veckor tidigare och hade fortfarande ganska mycket spring i benen. P g a av coronapandemin höll vi ordentligt avstånd till varandra men vi kunde ju ändå umgås och ha trevligt tillsammans. Vi skilde till en början av fyra tackor som Jing och jag tog upp till tjugofemman och där tränade först Jing och jag och sedan kom också Felix och Jeanette dit upp för att få in den grundträning som vi lärt oss hos Zonja Ottosson några veckor tidigare. Jing och jag hade övat flitigt hemma också och nu äntligen börjar hon förstå att hon ska driva fåren till mej!

Resten av eftermiddagen vallade vi i den stora hagen i tur och ordning och alla hundar skötte sig mycket bra. Maggan vallade med både Isak och Ted och Ted gjorde en mycket fin delning. Felix vallade ner de fyra fåren från tjugofemman utan kommandon och han var helt på det klara med att dessa får skulle stoppas och inte springa ihop med den övriga flocken. Det är roligt att se att våra hundar ofta kan tänka själva.

När vi nästan vallat färdigt, Sofia och Dipp var med oss också, kom Ylva också dit.

Det var lite blåsigt med ändå skönt och det är så härligt att vallhundssäsongen är i gång, om än i lite reducerad fart och utan tävlingar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *