Träningstävling i Hult

Återigen bjöd Birgit och Peter Janzén in till en träningstävling i samarbete med Sjuhäradsvallarna. Lördagen den 22 oktober kl 11 samlades ett gäng glada sjuhäradsvallare i Hult. Där hjälpte alla till med att få ordning på banan. (Ja, några kom mycket tidigare för att få allt klart). Vi hade fått anmäla oss till tre klasser, IK2, IK1 och Prova-på-klass. Några hade anmält sig till både IK1 och prova-på och på så vis fick de som inte varit med så länge ytterligare en chans att träna på sådant som kanske inte gick så bra i IK1-klassen. Vi var inte fler än att allt ändå var klart vid tretiden på eftermiddagen.

Domare var även denna gång vår ordförande Anna Christiernin och domarsekreterare Anders Nyberg. Det var uppehållsväder och för en gång skulle mer eller mindre vindstilla, ganska behaglig temperatur men mycket dimmigt. Själv valde jag att låta Jing ha reflextäcke på sig, för annars var jag rädd för att jag inte skulle se henne uppe vid upptaget. Det blev lite kyligt för domare med bisittare då de stackarna var tvungna att sitta stilla.

Det blev ett fårbyte och under tiden blev vi bjudna på kaffe och en läcker toscakaka, när halva tävlingen var avklarad.

IK2 fick börja och som vanligt blev det där mycket höga poäng p g a suveräna förare och hundar. Sedan vidtog IK1, där många också var mycket duktiga och sist prova-på klassen som var ungefär som ett vp men utan trattgenomgång.

I IK2 ställde dessa förare och hundar upp med följande resultat.

  1. Thomas Axelsson med Bonzo (Yngve äger hunden)  95/50.
  2. Anneli Matejka med Ace 94/47
  3. Håkan Josefsson med Collin 94/47
  4. Anneli Matejka med Boston 84/45Som synes fick Anneli och Håkan samma poäng och när jag då tittade på fråndrivningen som är nästa kriterium  var det också lika och så fortsatte det, även i delningen och fållan fick Ace och Collin samma poäng. Delad andra plats? Nej, Anders Nyberg påpekade för mej att Anneli och Ace knep andraplatsen p g a att de fått ett poäng bättre i upptaget. Collin fick 9p och Ace 10. Skönt att det inte var en officiell tävling för något sådant klarar inte vallregs system att skilja på!

     

    Sen var det dags för IK1

1.  Håkan Josefsson med List 90/43

2. Ida Klemens med Loo 89/45 (Måste vara dags att ställa upp i en officiell tävling!?

3. Anna Stohm med Isa 81/41

4. Hanna Ulfsbecker med Mess 68/33

5. Britta Weiler med Jing 47/37 (Poängen slut i delningen)

6. Åsa Edesten med Tasso 29/23 . Tiden slut i fålla in.

Prova-på-klassen:

  1. Anna Stohm 80/41 (!)
  2. Hanna Ulfsbecker med Mess 64/37
  3. Anja Holgersson med Fix 63/28
  4. Tilda Ljung med Luna 55/32

Såna här träningstävlingar är oerhört givande både för att vi ska våga ge oss ut på tävlingsbanan och för att lära känna våra klubbkamrater, så vi vill än en gång tacka Birgit och Peter för initiativet och allt jobb de lagt ner, tycker både jag och alla av de andra tacksamma deltagarna. Dessutom bidrog alla med arbete i olika former.

Vid tangentbordetBritta Weiler

Klicka på bilderna så blir de större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *