KM 2022

Lördagen den 17 sept 2022 gick årets klubbmästerskap av stapeln. I år var vi hos familjen Janzén i Hult strax norr om Borås. Solen sken och det blev en riktigt skön dag. Ovanligt många ställde upp i år, framför allt i den högre klassen, alltså IK2. Där hade vi inte mindre än 9 startande, fler än någon av våra veteraner kommer ihåg att det ställt upp i den klassen tidigare. Även i IK-1 klassen kom många till start, 6 ekipage och i det modifierade Vp:t startade 4 ekipage samt ett utom tävlan, då de(Leif B och Bell) också var med i IK1.

Domare var Göran Risne från grannklubben Vallhundsringen, en mycket välmeriterad domare som förra året avslutade sin officiella domargärning efter lång och trogen tjänst. Leif Högström var (som vanligt) domarsekreterare. Vår ordförande Anna Christiernin var tävlingsledare. Serveringen skötte Birgit Janzén. Systrarna Magnusson och jag jobbade i sekretariatet. Klubbmedlemmar bidrog också med läckert kaffebröd.  Sedan var det många som avlöste varandra i utställningen och fårhanteringen, ingen nämnd och ingen glömd. Maggan, Isac och Ted tog bort begagnade djur. Som ni ser var förutsättningar för en lyckad dag goda.

Aldrig har vi väl sett en lugnare och mer välordnad vallning redan från början. IK2 klassen började. Alla hundarna i den klassen skötte sej helt fantastiskt bra. Alla hämtade fåren och fråndrev sedan lugnt och rakt och nästan alla prickade alla grindar. Fåren lät sig villigt delas och sedan sprang de glatt och villigt, kanske alltför villigt in i fållan. (7 ekipage av 9 fick 10p på det momentet). Poängen blev höga för allihop.

Detta fortsatte i IK1 där det också gick mycket bra för nästan alla. Bara min egen Jing var lite för het i dag och ställde till en del, men även hon och jag klarade alla momenten i alla fall.

Även i VP-klassen gick det lugnt till väga trots att flera hundar var mycket unga. Tyvärr räckte inte grindarna till så det blev ett VP utan L-ränna, men övriga moment gjordes på regelmässigt sätt. I inbjudan hade det flaggats för att medlemmar skulle kunna välja att starta utom tävlan och kanske be om ett kortare hämt, men ingen tog det erbjudandet. Leif Bergqvist som snart ska gå ett officiellt VP bad däremot att få gå VP-klassen med sin Bell, trots att han redan genomfört tävlingen i IK1 (och kommit först). Det fick han men han fick inte räkna resultatet (som var väldigt högt).

Så här slutade det:

IK2 1. Håkan Josefsson med Collin 98/50p 2. Anneli Matejka med Ace 96/47p 3. Frida Westergren med Cava 93/47 4. Åsa Lindén Book med Nellie 90/48 5. Gunwor Magnusson med Lycke 90/46 6. Thomas Axelsson med Bonzo 89/44 7. Anneli Matejka med Boston 84/43 8. Åsa Lindén Book med Joy 79/41 10. Emma Edvardsson med Zappa 78p IK1 1. Leif Bergqvist med Bell 89/42 2. Ida Klemens med Lou 88/44 3. Josephine Löfdahl med Tia 87/46 4. Gunwor Magnusson med Dino 77/38 5. Anna Stohm med Isa 76/42 (utom tävlan, stödmedlem) 6. Britta Weiler med Jing 45/18 VP-klass 1. Emma Edvardsson med Juni 97/43 2. Frida Westergren med Räser 91/40 – Håkan Josefsson med List (Föraren bryter) – Anja Holgersson med Fix (Föraren bryter)

Särskilt Grattis till de sex vinnarna Håkan Collin, Leif Bell och Emma Juni!

Och TACK Birgit och Peter Janzén för att ni så generöst ställt upp med både får mark och oerhört mycket arbete före och efter detta KM och flera andra tävlingar, träningar och kurser under åtet som gått!

Vi borde tagit en bild på er, men det blev lite rörigt i mitt huvud på slutet. Om någon tog det så skicka den gärna till mej. Här är några av de som bilder som jag tog:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *