Arbetsdag i Träningshagen

I går söndagen den 28 augusti 2022 var det dags för den årliga arbetsdagen i Sjuhäradvallarnas träningshage.

Tyvärr råkade det vara en helg då många andra hundaktiviteter pågick så många av våra medlemmar var upptagna av annat, men vi var åtta medlemmar och två barn som var på plats klockan 11 på förmiddagen. Vi hade tumme med vädret för det var mulet men milt och skönt.

Den största uppgiften var att fixa till staketet mellan de båda hagarna så att det lätt ska gå att avdela hagarna och att såga ner en del grenar som knäckts över staketet på vänstra sidan av hagen. Johnny Holgersson körde av den anledningen in sin bil längs staketet och band fast ena ändan på fårstängslet i dragkroken sedan vi andra tagit bort murkna stolpar och lossat märlorna så att stängslet gick att sträcka i två omgångar. De stora och starka karlarna, Johnny, Håkan och Leif H och unga sega Josefin samt Anja bankade sen ner nya stolpar och lagade trasigt stängsel. Motorsågen kom fram och nya tvärslåar tillverkades i ett huj, medan vi andra drog och slet i gamla märlor. När staketet var draget återstod att pressa ner stängslet i marken och spika i nya märlor, vilket vi lite äldre kvinnor också kämpade med. (Susanne, Maggan, Anna Ch och jag.) Barnen sprang ärenden och lekte med hundarna.

Stämningen var mycket god och när allt var klart tog Leif H fram grillen och Anna korven och vi fick en gemytlig stund omkring ”lägerelden”, då barnen också grillande mashmellows. Ylva Holgersson kom också dit och det var riktigt trevligt.

Efteråt vallade de som hade lust en stund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *