Vår tur att organisera Trekampen

I dag är det den 4 december och för ett par dagar sedan började det snöa ordentligt här i väster. Förra söndagen försökte jag för första gången sedan fåren lämnade träningshagen för att få hö och vila hos familjen Holgersson att bjuda in vår trekampsgrupp till mej för att träna en sista gång. tyvärr kunde bara en komma men Frida Westergren och jag vallade på ”mina” får i över ca två timmar och det blev väldigt nyttigt och roligt, trots att fåren är väldigt tröga men ändå rörliga. Jag hade lagt ut en relativt smal bana med hjälp av orange plasthattar och på sätt kunde vi bl a träna fösning och försöka få fåren att gå rakt på banan utan avvikelser. Mycket nyttigt.

 

Nu får vi vänta med träning tills snön lugnat ner sej, men vi hann i alla fall med ca 10 träningstillfallen i träningshagen under eftersommaren och hösten, även om deltagandet inte var mer än ca tre-fyra ekipage varje gång. det var svårt att hitta tider som passade alla.

Trekampen är en skojtävling som vi har tillsammans med Vallhundsringen och Bohuslän Dals vallhundklubbar. Detta är en tradition som hållit på ända sedan 1980-talet då under namnet V-sop och  Gunwor och Solveig Magnusson var med och startade upp den. Även Värmlands vallhundsklubb var med då. Tanken är att lite mer oerfarna hundar och förare ska träffas och ha en trevlig dag tillsammans, gå en lite enklare bana för att känna på hur det är att tävla. Genom åren har man använt många olika djurslag i tävlingen, t om gäss! Efter några år drog sig Värmland ur, men för ungefär 15 år sedan började man om igen under namnet Trekampen och tanken är att tävlingen ska gå av stapeln en gång om året. Vissa hinder har gjort att det inte blivit så, tex förra årets pandemi. Nu är det några år sedan Sjuhäradsvallarna stod som värd, men i år är det vår tur. På grund av att alla tre klubbarna är värdar för SM har vi dock bestämt att skjuta upp tävlingen till våren.

Som en förberedelse har vi gått ut och inbjudit våra medlemmar på Sjuhäradsvallarnas facebooksgrupp till att vara med i en träningsgrupp med start i mitten av augusti. Till vår stora glädje är vi nu fulltaliga och vi kommer att träna i två olika grupper, den ena längre österut tillsammans med Åsa Lindéns vallhundskurs och den andra med början i träningshagen och sedan hos varandra så får vi se vilka. Varje klubb får starta med 10 ekipage och när det är dags får vi se vilka 10 som känner sig redo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *