SM 2021

Jo Agnar (domare) tv och Ann th (fårägare och värd)

Redan 2020 var det meningen att Sjuhäradsvallarna tillsammans med Vallhundsringen och Bohuslän Dals vallhundsklubb skulle organisera SM i får. Tyvärr kom pandemin i vägen, så tävlingen sköts upp ett år. Men nu är det snart dags.

Från Sjuhäradsvallarna är det Anneli Matejka och Anja Holgersson som är huvudansvariga för organisationen och de ingår i den kommitté som ser till att tävlingen blir av. I går (29 augusti 2021) var det KvartsSM för två regioner och då blev det klart att  Anneli Matejka kom med på SM med båda sina hundar Boston och Ace! Vilken prestation! GRATTIS! Mer om Annelis väg till SM kan du läsa på Vallhundsringens hemsida där alla medverkande ekipage kommer att presenteras.

Tid: 11-12 september 2021

Plats: Kilanda säteri, Skepplanda ca 4 mil norr om Göteborg.Vägbeskrivning finns på vallreg.

Tävlingen kommer att sändas ”Live” på youtube.

Domare: Jo Agnar Hansen och Ole Martin Nymoen

Antal startande ekipage: 39

Fårägare är bl a Ann Blomkvist och Mikael Larsson. (En presentation av dem finns på Vallhundsringens hemsida skriven av Åsa Lindén Book.

Varje klubb har fått sina ansvarsområden och vår klubb har fått förtroendet att  vara publikvärdar, parkeringsvakter och ha hand om städning och vatten bl a.

Medlemmar som är engagerade i detta är:

Parkering:  Gun Karlsson, Emma Edvardsson, Peter Janzén, Martina Dahl Publikvärd och lotteri: Britta Weiler, Anna Christiernin, Birgit Janzén, Elin Bäcklund Vatten, städning:

Livesändning på Youtube: Anja Holgersson tillsammans med Max Elving från Vallhundsklubben.

Sekretariatet och tävlingsledning samt utställning sköter Vallhundsringen och Bohuslän Dal tillsammans.

Den fjärde september var alla funktionärer inbjudna att få reda på mer exakt vad som förväntades av oss samt att börja bygga banan, sätta upp fårnät runt det jättelika fältet mm. Det arbetet fortsatte också under söndagen. Vilken uppslutning det blev och vilken stämning det var i det vackra vädret!

Vi har fått oerhört många sponsorer och jag ska försöka kopiera in dem någonstans här på sidan.

Några tidningar vill göra reportage, bl a Alekuriren. Om någon vet några fler som skulle vara intresserade, så ta kontakt med Anneli.

Så lite om tidigare SM får:

Jag tror, men är inte säker att SM får har arrangerats sedan 1979. Uppgifterna i vallreg är dock lite skakiga fram till dess att vi fick all resultatredovisning digitalt. Det år t ex då vår egen Anja Holgersson, då blott 16 år, 1995 vann SM får med hunden Jas kom det ut en tjock katalog där alla resultat från årets olika tävlingar i får och not fanns förtecknade. Anja har vunnit SM får ytterligare två gånger med Sod, år 2012 i Stora Tomteby och  2016 i Bollnäs. Från Vallhundsringen har vi också en flerfaldig vinnare av SM får, nämligen Henrik Nilsson. 2009 vann han första gången med Bozz i Stora Skedvi, 2010 vann han med Bozz i Maglarp, sedan en gång till med Bozz 2013 i Mörkö samt senast 2019 med Spot i Borlänge. Dessutom kom han tvåa med Maggie och trea med Mist 2004 och med Bozz 2011 i Sollebrunn och i Lilla Tomteby 2012. Från våra tre klubbar har vi inga fler guld, men däremot tvåor och treor, nämligen Katja Maines som kom tvåa med Loki i Maglarp 2010, Ann Blomkvist kom tvåa med Bell 2011 i Sollebrunn och även i Borlänge 2019 med Pink. Också Bohuslän Dal har bidragit med en fjärdeplats 2019 av Zonia Ottosson med Tease.

I år kom förutom Anneli Matejka, också  med samt Ann Blomkvist med Pink och Zonia Ottosson med Tease med från arrangörsklubbarna.

Alla ekipage kommer också att presenteras på Vallhundsringens hemsida allteftersom de själva skickat in sina meriter.

Välkomna till SM den 11 och 12 september!

Britta W

 

Anja på SM 2013
Henrik på SM 2015
Ann på SM 2013

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *